Óvodát nyitottak az idősek otthonában, a gyerekek imádnak oda járni!

Az amerikai Seattleben egyedülálló kezdeményezéssel rukkoltak elő: óvodát nyitottak az idősek otthonában! Ennek nem csak az óvodások örültek, de az idősek is valósággal kivirágoztak. Amióta beindult a projekt, a gyerekek imádnak óvodába járni, az idősek pedig sokkal boldogabbak, mosolygósabbak, és kiegyensúlyozottabbak lettek.

Sok szülő arra panaszkodik, hogy az óvoda-idősek otthonának egyetlen nagy negatívuma van, mégpedig az, hogy korlátozott a helyek száma. Sokan hiába próbálják beíratni a gyereküket a “koedukált” intézménybe, már régen beteltek a helyek.

A seattle-i Providence Mount St.Vincent idősek otthonában 400 idős ember él, és 125, 3-5 év közötti gyerek jár minden nap ide. Közös foglalkozásokon, és programokon vesznek részt, zenét hallgatnak, játszanak, kézműveskednek, és együtt készítik el a hajléktalanok számára kiosztott szendvicseket.

Az eddigiek alapján elmondható, hogy mindkét korcsoport számára jó hatással van a kezdeményezés. Az idősek sokkal energikusabbak, és vidámabbak lettek, a gyerekek pedig türelmesebbek, odafigyelőbbek, és segítőkészebbek.

A módszer kitalálói úgy gondolták, hogy ezáltal a gyerekek szociális érzékenysége is sokkal jobban fog fejlődni. Együttérzőbbek lesznek a gyengébbekkel, segítőkészebbé válnak, és az elmúlással járó folyamatokat is könnyebben kezelik majd. A várólista azonban nagyon hosszú, ahhoz, hogy felvételt nyerhessen valaki ebbe az óvodába, igen türelmesnek kell lenni.

Az alábbi videó az intézmény egy átlagos hétköznapján készült, érdemes megnézni!

Sie mögen auch an diesen interessiert sein