Bicarbonatul de sodiu. 30 de utilizări surprinzătoare

Dacă ar fi să realizați o listă cu produsele pe care ar trebui să le aveți întotdeauna la îndemână, bicarbonatul de sodiu ar trebui să figureze în top. Este un produs versatil și foarte util în casă, utilizat de la curățenie și alungarea insectelor la igiena personală. Bicarbonatul de sodiu face pur și simplu totul mai ușor.

Bicarbonatul de sodiu este o pudră albă, cu gust sărat, ușor acid, care se dizolvă rapid în apă (în special în apă caldă). Acesta are sute de utilizări; este nontoxic și nu provoacă reacții alergice la nivelul pielii, dar poate irita ochii. Vreți să aflați mai multe despre utilizările surprinzătoare ale bicarbonatului de sodiu? Citiți acest articol!

Bicarbonatul de sodiu – cele mai populare utilizăriRenunțați la produsele de curățare nocive pentru sănătatea dumneavoastră și pentru planetă și folosiți bicarbonatul de sodiu pentru casă, dar și pentru igiena personală.

Pentru igiena orală

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca pastă de dinți, fiind un înlocuitor excelent al produselor comerciale. Acesta are un efect puternic de albire, împrospătează respirația, reduce tartrul și previne apariția cariilor. Poate fi folosit împreună cu pasta de dinți sau simplu.

Gargara cu soluție de apă și bicarbonat de sodiu elimină mirosul neplăcut și halena.Bicarbonatul poate fi folosit, de asemenea, pentru îngrijirea protezelor și aparatelor dentare. Introduceți aceste obiecte într-o soluție obținută prin dizolvarea a 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu într-o ceașcă de apă. Acestea se vor curăța și își vor pierde mirosul urât.

Pentru frumusețe

Pentru că neutralizează acizii și elimină mirosul neplăcut de transpirație, bicarbonatul de sodiu poate înlocui și deodorantul. Preparați o pastă din bicarbonat de sodiu și puțină apă și aplicați-o în zona axilelor.

Dacă aveți probleme cu mătreața, masați-vă puțin scalpul cu bicarbonat de sodiu și spălați-vă apoi părul ca de obicei. Repetați acest tratament de șase ori.

Dacă adăugați bicarbonat de sodiu șamponului pe care îl folosiți, veți avea un păr mai mătăsos, care nu se va mai încurca.

Cu ajutorul acestui produs puteți prepara și o mască facială regenerantă. Umeziți-vă tenul și aplicați un strat subțire de bicarbonat de sodiu. Lăsați-l să acționeze câteva minute, apoi spălați-vă cu multă apă. Aveți grijă ca acesta să nu vă pătrundă în ochi.

Detergent ecologic pentru casă

Bicarbonatul de sodiu desfundă țevile și redă strălucirea obiectelor din argint, iar combinat cu săpun și oțet înlătură petele de mucegai de pe perdeaua de duș și curăță toaletele (Amestecați-l cu puțin oțet și lăsați-l să acționeze peste noapte. Dimineața îndepărtați-l cu o cârpă.).

Acest produs poate fi folosit și ca balsam de rufe (1/4 ceașcă la o cuvă de rufe) și pentru îndepărtarea petelor de mucegai și de săpun de pe gresia din baie (se dizolvă două linguri de bicarbonat de sodiu într-o jumătate de litru de apă).Bicarbonatul de sodiu este excelent și pentru spălarea vaselor, în special a oalelor și a tigăilor arse (adăugați 2 linguri de bicarbonat de sodiu în detergentul de vase, lăsați-l să se dizolve peste noapte, apoi folosiți-l ca de obicei.).

Acesta îndepărtează și urmele de pe pereți și curăță mobila (presărați o cantitate mică pe un burete ud sau pe o lavetă) și echipamentele sportive (4 linguri la 1 litru de apă caldă). De asemenea, înlătură petele de ulei și de grăsime de pe covoare (presărați pe suprafața acestora și frecați cu un burete ud) și curăță saltelele.

Elimină mirosurile

Așa cum am menționat mai sus, bicarbonatul de sodiu elimină halena, dar și mirosul neplăcut din frigider (puneți-l într-o cutie deschisă).

Acest produs împrospătează mirosul pernelor (presărați puțin pe suprafața acestora, apoi aspirați-le sau scuturați-le), al pantofilor, al prosoapelor de bucătărie și al hainelor (înmuiați-le într-o soluție obținută din 2 cești de apă caldă și 2 linguri de bicarbonat) și îndepărtează mirosul din mașina de spălat vase (turnați o jumătate de ceașcă în aceasta).

Bicarbonatul de sodiu elimină mirosurile din coșurile de gunoi și schimbă mirosul neplăcut din dulapuri (procedați la fel ca în bucătărie), mașini (presărați-l pe huselor scaunelor și aspirați după 15 minute), litiere (presărați produsul pe fundul acestora) și culcușul animalelor (procedați ca și în cazul pernelor).

Combate dăunătorii


Dacă furnicile vă distrug trandafirii sau vă invadează bucătăria, presărați o dâră de bicarbonat de sodiu în dreptul ușilor și al ferestrelor.

Dacă pisica sau câinele dumneavoastră are pureci sau ca tratament preventiv pentru purici, presărați un amestec de bicarbonat de sodiu și sare peste culcușul lor și în alte locuri în care aceștia își petrec timpul. Aspirați-l după 24 de ore.

Dacă vreți să scăpați de gândacii de bucărie, preparați un amestec din părți egale de bicarbonat de sodiu și zahăr și împrăștiați-l în diferite locuri ale camerei.

În cazul în care grădina sau ghivecele cu flori sunt afectate de insecte sau ciuperci, diluați o lingura de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă și stropiți plantele. Cu o cârpă înmuiată în această soluție, puteți șterge și frunzele acestora.

Pentru sanătatea dumneavoastrăBicarbonatul de sodiu poate fi combinat cu oțetBicarbonatul de sodiu ameliorează durerile provocate de înțepăturile țânțarilor și de arsurile solare (se aplică amestecat cu apă, asemenea unei creme) și disconfortul picioarelor obosite (scufundați-vă picioarele într-un vas cu apă caldă în care ați dizolvat 3 linguri de bicarbonat de sodiu).

Fiind un antiacid puternic, bicarbonatul de sodiu reduce pirozisul (beți un pahar cu apă caldă în care ați dizolvat o jumatate de linguriță de bicarbonat de sodiu).

Vous pourriez également être intéressé par ces